Datum: 18.05.2017

Rada Biologického centra navrhla na post ředitele Libora Grubhoffera

Na svém čtvrtečním zasedání jednala Rada Biologického centra Akademie věd ČR o návrhu kandidáta na pozici ředitele Biologického centra pro nadcházející pětileté funkční období, začínající 1. července 2017. Oba kandidáti, Libor Grubhoffer, který je vedoucím Laboratoře molekulární ekologie vektorů a patogenů na Parazitologickém ústavu BC, a Miloslav Šimek, současný ředitel BC, na jednání podrobně představili své koncepční vize pro vedení instituce. Po důkladném prodiskutování vizí a záměrů obou uchazečů navrhla Rada BC tajným hlasováním na pozici ředitele Libora Grubhoffera.

„Rada konstatovala, že oba uchazeči mají dobré předpoklady pro vedení instituce, byl to tedy souboj vizí a koncepcí, z nichž jeden Rada vybrala,“ řekl předseda Rady BC Vladimír Košťál.

Návrh Rady BC bude projednávat Akademická rada a poté předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová provede konečné rozhodnutí o jmenování vybraného kandidáta ředitelem.

„Mám velikou radost a zároveň to cítím jako veliký závazek, protože výsledek volby byl velmi jednoznačný. Je to silný mandát a beru celou záležitost nesmírně vážně. Těším se, pokud budu jmenován v této pozici, na spolupráci se všemi kolegy zde v Biologickém centru Akademie věd v Českých Budějovicích,“ reagoval po ohlášení výsledku hlasování Libor Grubhoffer.

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Parazitologický ústav
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA