Datum: 06.06.2018

MVDr. Kateřina Jirků, Ph.D. získala prémii Otty Wichterleho

Akademie věd ČR uděluje Prémii Otto Wichterleho vybraným, mimořádně kvalitním a perspektivním vědeckým pracovníkům AV ČR, kteří přispívají vynikajícími výsledky k rozvoji vědeckého poznání, jsou nositeli vědeckých hodností nebo titulů (CSc., Dr., Ph.D., DrSc., DSc.) a v kalendářním roce podání návrhu dosáhnou věku nejvýše 35 let.

Významné ocenění Akademie věd ČR – Prémii Otto Wichterleho – přebere 6. června 2018 v pražské Lannově vile třiadvacet mladých badatelů, kteří úspěšně splnili mimořádně významný vědecký úkol.

„Výběr laureátů posuzuje odborná komise, která zvažuje nejen dosažené vědecké výsledky mladých vědců, ale i jejich perspektivnost do budoucna. Ocenění by mělo především motivovat k další vědecké práci. Doufáme, že tohle je budoucí generace, která potáhne dál akademii ve svých oborech," říká o prémii Otto Wichterleho profesorka Eva Zažímalová.

Prémie pro mladé vědecké pracovníky ve svém názvu nese jméno profesora Otto Wichterleho na památku vynikajícího českého chemika světového formátu, jenž se stal po listopadu 1989 prezidentem Československé akademie věd. Uděluje se od roku 2002.

 

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Parazitologický ústav
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA