Mgr.  František Kitzberger, M.Sc.

Funkce: Ph.D. student - Laboratoř elektronové mikroskopie

Kontaktní údaje

Telefon: +420 387 77 5440
E-mail: frantisek.kitzberger@paru.cas.cz
Místnost: 407

Popis

Ke studiu elektronové mikroskopie jsem přišel z kompletně jiného oboru - BioNMR, na které jsem se zaměřoval v rámci bakalářského a magisterského studia na JKU v Linci pod vedením profesora Norberta Muellera a jeho týmu. Po příchodu do laboratoře elektronové mikroskopie jsem se zaměřil na objemovou elektornovou mikroskopii (Serial Block Face Scanning Electron Microscopy) a možnosti pokročilých technik immunoznačení, využívající obě strany ultratenkých řezů s detekcí ve STEM (Scanning Transmission Electron Microscopy). Současné době se věnuji zpracovávání dat z objemové mikroskopie, jejich segmentaci a vytváření modelů s možností automatizace částí těchto procesů.

Odborný životopis

Bc. et BSc. degree in Biological Chemistry, Mgr. et MSc. degree in Joint Master Programme Biological Chemistry (both Faculty of Science, University of South Bohemia in České Budějovice, and Faculty of Engineering and Natural Sciences at the Johannes Kepler University in Linz ).

Publikace
Celkem nalezeno: 1 záznamů
Nebesářová J., Ďurinová E., Kitzberger F., Skoupý R., Týč J. (2023) Comparison of heavy metal distribution in mouse soft tissue samples prepared for serial block face SEM using different protocols Microscopy and microanalysis 29 : 1183–1184.
DOI: 10.1093/micmic/ozad067.609

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Parazitologický ústav
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA