Datum: 16.04.2020

Výsledky hodnocení po dvou letech implementace Metodiky M17.

Výstupy hodnocení byly na základě výsledků jednání tripartity doplněny o tzv. indikativní škálování

  • Stejně jako v prvním roce implementace M17+ bylo BC opět ohodnoceno na tzv. indikativní škále stupněm  A‘AV = excelentní.
  • Odůvodnění škály: A‘AV – Vynikající (excellent): Ve výzkumných parametrech globálních oborů mezinárodně kompetitivní instituce a/nebo instituce se silným inovačním potenciálem a vynikajícími výsledky aplikovaného výzkumu a/nebo instituce naplňující vynikajícím způsobem svěřenou misi.

  • BC mezi 20ti nejlépe hodnocenými VO v segmentu AV ČR (spolu například s Biofyz.ústavem, Botanickým ústavem, MBÚ, Ústavem fyz.chemie J. Heyrovského, UVGZ, či ÚOCHB, vše viz příloha Souhrn ind skalovani 2. rok M17+ AV CR)

  • 13 v. v. i. ohodnoceno jako „velmi dobré“, 9 v. v. i. jsou dle škálování „průměrné“, 1 v. v. i. „podprůměrné“. Zbývajících 11 v. v. i. nebylo hodnoceno z důvodu nedostatečné robustnosti vzorku

  • ​JU zařazena mezi čtyři vynikající multioborové VŠ (spolu s UK, MU, UP)

  • Navržená škála je diferencována po segmentech (AV, REZ, VŠ, viz jednotlivé excel soubory). V klastrech jsou VO řazeny abecedně.

  • Ještě doplnňuji, že ve druhém implementačním roce byly hodnoceny na národní úrovni Modulem 2 kumulativně biblio výsledky uplatněné v letech 2016 a 2017 (Oborové bibliometrické analýzy za rok 2016 – 2017 byly prezentovány na RŘ) a hodnocení Modulem 1 bylo na národní úrovni v druhém implementačním roce určeno pro nebiblio výsledky uplatněné v roce 2017. Hodnotila se obě dvě kritéria „společenská relevance“ a „přínos k poznání“. Výsledky hodnocení Modulem 1 byly představeny v kumulované podobě za oba implementační roky (Hodnocení vybraných výsledků bylo také prezentováno na RŘ). 

www.vyzkum.cz

 

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Parazitologický ústav
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA