Datum: 03.05.2024

Rozhovor: Úspěšný příběh projektu Cure4Aqua s Ivonou Mladineo

Projekt Cure4Aqua s názvem „Curing EU Aquaculture by Co-Creating Health and Welfare Innovations“, který koordinuje Biologické centrum Akademie věd ČR (Parazitologický ústav), byl vybrán k financování v rámci klastru 6, který se zaměřuje na inovace v akvakultuře. Projekt byl zahájen v listopadu 2022.

Ivona Mladineo se dělí o cenné postřehy týkající se strategie přípravy a zdůrazňuje, že pro plné pochopení prostředí Horizontu Evropa je důležitá přímá zkušenost s programovým rámcem, ať už v roli hodnotitele nebo partnera. Zdůrazňuje také nutnost pevných vztahů se zkušenými partnery z různých schémat, jako jsou Horizontu Evropa a COST Actions. Kromě toho Mladineo hovoří o zásadní roli zkušené projektové podpory, která může být buď externí, nebo interní; jako zásadní uvádí včasné zapojení Technologického centra. Nakonec hovoří o potřebě rozhodného vedení konsorcia, které je schopno přijímat nelehká rozhodnutí, i když mohou být nepopulární.

V rozhovoru s Ivonou Mladineo jsou dále rozvedena tato témata:

  • Gain firsthand experience with the HE framework, whether as an evaluator or a partner, to understand the landscape deeply.
  • Cultivate strong relationships with experienced partners from various funding schemes, such as Horizon Europe and COST Actions.
  • Ensure robust and experienced project support, whether external or internal. Engaging with the Technology Centre at the earliest stages can provide critical guidance.
  • Embody a strong personality, prepared to make tough decisions within your consortium, even when they may be unpopular.

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Parazitologický ústav
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA